La vie en rose

La vie en rose….. er livet en rose?

Glæder mig MAX til Paris, mangler bare at få mobil app’en til wp til at fungerer.

Har købt turen går til, downloadet byerne ned på TripAdvisor og på Lonely Planet, så er det bare at finde noget fritid og sætte sig ned og læse det. Evt  et smut i Botanisk have med sol, musik i ørerne og min nye rejsebog. Paris skulle få 24 grader her i weekenden, så håber meget vejret holdet til jeg skal derned ???.

Pari Pari, byernes by….

Sikke en fantastisk og skøn tur til Paris. Sikke en atmosfærer og stemning (maybe same same… sorry).

At rejse er at leve…. man blive lidt høj af det…..også vildt træt/ældes evt. et par år grundet manglende nattesøvn….. Men hellere have rejst og oplevet end at levet til jeg bliver 110 år og have levet et kedeligt liv.

Street-view og wn masse motion
Anyway, føler jeg fik set en masse om ikke andet så bare udefra. Så ved jeg hvor jeg kan og skal fordybe mig næste gang, som forhåbentlig er inden for ikke så mange år. Der var op til 200-500 meter lange køer ved mange af attraktionerne, hvilket betød flere timers venten i en kø. Ingen af os gad disse lange køer, plus mor og far havde set meget af det vi gik forbi før. Det kostede f.eks. 7 euro for at få lov til at gå op af en masse trapper i Eiffeltårnet til første “dæk”. Herefter  kommer du så ikke helt på i toppen, da det kun er for dem der tager elevatoren, den pris undersøgte vi ikke da det ikke var relevant.

Vi gik rigtig meget (tror min skridt tæller nåede over de 20 000 hver dag), far havde lavet en masse gode ruter, så vi fik “the street view” med, hvilket gjorde vi fik set en masse fine små charmerende gader og afkroge af byen.

12. maj:
Vi kom bl.a. forbi Moulin Rouge, Operaen, Place De Republique- hvor vi boede parallelt med pladsen, fik set Sacré-Cæur, gået rundt i den hyggelige gader ved Momantre, i Latiner kvarteret, mor og far fik taget deres første selfie-ever! Om aftenen spiste vi på den hyggeligste, ja skulle lige til at sige Franske restaurant, men alt er jo fransk. Doh-me!!! Restaurantet var charmerende og hyggelig, dug på bordet og rimelige priser, selv de lokale kom der for at spise.

13. maj:
Startede ved Eiffeltårnet, og fik gået af små charmerende veje  gennem byen mod Friheds Flammen og indgangen til den tunnel hvor Lady Di forulykkede for maneg år siden, fik gået på Champs-Élysées og fik frokost ved Flora Danica cafeen med udsigt til Triumfbuen, kigget på alt for dyre butikker. Vi begav os videre mod Place De La Concorde, den var der ikke så meget at komme efter, fik is ved Jardin Des Tuileries med udsigt til det store Pariserhjul, hvor efter turen gik mod Louvre. Har altid gerne ville ind og se dette, men da jeg stod foran det, kunne jeg godt se det ville tage flere uger at kæmpe sig igennem. Lousianna, go home, ift. størrelse. Var meget imponeret over bygningerne.

14. maj:
Dagen efter ville far gerne vise mig Place Des Vosges, da det er beskrevet som den mest perfekte have, alt er symetrisk. Senere gik vi ind for at se Saint Chapelle, imponerende mosaikker. Vi gik videre forbi åens bred til Notre Dame, har var det igen så lang kø at vi nok skulle have startet ud der fra morgenen. Kvarterer vi fik gået lidt rundt i var til gengæld det hyggeligste, tror mor og jeg synes alle cafeer var hyggelige. Da byen begyndte at sænke farten gik vi over Pont Neuf hvor de ivrige touristbåde var ved at indstille turen for den dag.

15. maj:
Sidste dag tog vi til Luxembourg haven hvor folk dyrked thai-chi, børn red på pony’er, andre sejlede med skibe i det store runde bassin, nogle øvede selv-forsvar, mange sad bare og nød solen på de gartis stole der stod rundt omkring. Vi nåede et par minutters orgel koncert i Église Saint-Sulpice. Pantheon var for dyr ift til hvor lille den var, så den så vi bare udefra, hvorefter vi ilede ned og fandt en kop kaffe og en kage, så vi havde noget at stå i mod med på fly turen hjem.

Fik også smagt på det franske køkken (mad og vin), dog ikke snegle….det kan jeg simpelthen ikke få ned. Har smagt frø-lår for mange år siden. De var ok men har ikke behov for at betale i dyre domme for at prøve dem igen. Fik til gengæld løgsuppe, croissanter i stride strømme, lækre kager, moules mariniéres og frites.  Har en Croque monsieur og Madame sandwich til gode sammen med Boeuf Bourguignon, Confit de Canard og sikkert også en masse andet lækkert. Til trods for det er en dyr by at købe luksus vare i, spiste vi hver aften for mindre end hvad vi kan gør det for tre pers i Århus.

Jeg håber SÅ meget jeg snart vender tilbage og kan fordybe mig i nogle af de fantastiske kulturelle skatte byen har. Er sikker på at livet er en rose.

Ps. fik aldrig word press til at virke på mobil app’en. skrev frem og tilbage, uden noget konstruktivt at gå videre med. Så kæmper videre med at connecte min self-hosted-site til mine mobile devices. Har du et godt råd så giv endelig lyd.